Vælg en side
on januar 7, 2021

9 Skiferie tips til Begynderen

Er man helt ny i gamet og skal på skiferie for første gang, så er er nogle ting man skal huske. Man glæder sig og tænker man bliver den bedste på ski efter 2 dage eller man er bange af skræk for at skulle ud på nogle af de stejle pister.

Skal man afsted med nogle der har været på ski eller snowboard i mange år, så vil det være umuligt for 95% at følge bare lidt med – lad hver med at prøve og blot lær i dit eget tempo. Personligt, så vil jeg anbefale man lejer en skilærer – for at man ikke føler andre står og venter på en hele tiden, samt at teknikken og forståelsen for at stå på ski, får man meget hurtigere ved at lære af en som gør det her hele vinteren og har styr på at lære nye op, samt at de kan presse en anderledes end ens venner kan.

Her kommer lige 9 fifs:

  • Lad hver med at blive forskrækket når der kommer lidt ekstra fart på, du vil opleve det er nemmere at deje og styre når du har lidt fart på.
  • Start fladt, altså i bunden af pisten eller på de grønne eller ”børne” områder. Få følelsen af hvordan det er at være i dine ski.
  • Sørg for at du står i ”ski-stilling”, ikke læn dig for meget baglæns eller stå helt ret op.
  • Kig den vej du gerne vil, og ikke ned på dine ski.
  • Husk at holde pauser og ikke kør dig selv død i at skulle lære det hele første dag. Så heller nup en schnitzel med pommes. Også kom ud og lære nyt igen.
  • Start ud med den kendte ”pløje” hvor fronten af begge ski vender ind mod hinanden, så du står i et V, på den måde bremser du og kontrollere hastigheden. – Du vil se mange som kan stoppe på 0,5 og der flyver sne op, det lære man som tiden går.
  • Find et sted hvor du står helt fladt og prøv så at hoppe i dine ski, for at få en fornemmelse af hvordan det er når der kommer et humpel på pisten.
  • Slap af i kroppen og hav fokus på det du laver. Tag det med ro og du vil føle du har mere kontrol i stedet for stress i kroppen.
  • Fødderne styrer dine ski (ja, tak det siger du ikke). Der mange der bruger kroppen og det er på sin vis også rigtig nok. Når man lærer at stå på ski er det dog med fødderne, og pres fra fødderne og tæerne. Sætter du fx armen ned ud til venstre, ja så kommer du til venstre og tager du den til højre så vægten kommer til højre, så kommer du mod højre.

Gør det hele nemmere for dig selv, så lærer du det hele på en dag, uden at skulle huske det. Så brug pengene på at book en skilærer – det kan gøres for under 1000 kr. Pengene er rigtig godt givet ud, da de gør du får meget mere glæde på skiferien.

Om Jesper

Ejer & founder af Skier.dk - Skier.dk startede grundet min store passion for skisporten. Min bedste oplevelse på snowboard må være i Tignes i 2019-2020 sæsonen, hvor der landede 70 cm sne på 2 dage. - Det vil glæde mig hvis du vil dele dine oplevelser på ski, under vores forum. Ses på pisten 🙂
Skiferie pakkeliste

træt af og glemme vigtige ting til skiferien?

Få den “ULTIMATIVE” og mest gennemførste pakkeliste.

Du kan altid afmelde dig igen.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *