Vælg en side
on december 23, 2020

Guide – om skistave

Der findes skistave til langrend, park, piste, offpiste – alt efter hvad man skal på sine ski, så er der nogen skistave der er bedre beregnet end andre. Hvad er en skistav så? Skistave findes i flere længder men har alle det samme udseende, de er lange og tynde og vejer ikke ret meget, de har et ”håndtag” i toppen, hvor de fleste par også har så du kan ”låse” din hånd fast, så når du fx sidder i liften og giver slip i håndtaget, så hænger de der stadigt omkring hånden.

Materiale Skistave er lavet i?

Skistave bliver lavet i flere forskellige materialer, de lave i carbon, aluminium og composite. Derudover er ”håndtaget” som regel lavet i i plastik, gummi eller ”skum”.

Skistavens formål i funktion er at du kan holde balance og har en bedre fornemmelse, samt mere ryk i kroppen for at skifte position. Derudover kan de bruges til at vise bagved kørende hvilken side du vil til for ikke at skabe uheld på pisten.

Når du skal ud og købe et par stave er det vigtigt du vælger den rigtige størrelse som passer til din højde.

Hvordan vælger jeg den rigtige længde?

  1. Du står oprejst med armene tæt ind til kroppen
  2. Så tager du skistavene og vender dem om så ”håndtaget” toppen er ned mod jorden
  3. Når du så holder i bunden af skistavene så skal din underarm være i 90 graders vinkel.
  4. Det er bedre den er lidt for kort end den er for lang.

Når du har fundet et par som passer med dine arme i 90 graders vinkel, så har du fundet størrelsen. Så skal du sørge for at det er den rigtige model du har valgt. Altså som vi nævnte i starten så skal du finde ud af om hvilket formål de skal bruges til, om det er park, piste, langrend, race eller offpiste.

Står du derhjemme og ikke allerede har et par, så kan du tage et stivt målebånd eller en tomstok som du kan måle med.

Der findes en masse gode forskellige mærker som laver skipoles, blandt andet Salomon, Atomic, Black Crows, Nordica og mange flere. Leder du efter modellen hvor du kan have en lille sjus i, så altså hvor der er indbygget lommelærke, så vil det være Komperdell eller Leki, du skal ud os kigge efter – flere kalder den også en snapsestav.

Om Jesper

Ejer & founder af Skier.dk - Skier.dk startede grundet min store passion for skisporten. Min bedste oplevelse på snowboard må være i Tignes i 2019-2020 sæsonen, hvor der landede 70 cm sne på 2 dage. - Det vil glæde mig hvis du vil dele dine oplevelser på ski, under vores forum. Ses på pisten 🙂
Skiferie pakkeliste

træt af og glemme vigtige ting til skiferien?

Få den “ULTIMATIVE” og mest gennemførste pakkeliste.

Du kan altid afmelde dig igen.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *