Vælg en side
on januar 5, 2020

Guide til vask og imprægnering af skitøj

Når man vasker sit skitøj, specielt skijakke og skibukser, så er det vigtigt man gør det rigtigt for at holde på de egenskaber og membraner der er ligger i tøjets tekstiler.

Har du ikke vasket skitøj før eller har du med har oplevet at dit tøj mister egenskaber som vandtæt eller vandafvisende, så læs med her.

Det er meget normalt at skitøj bliver beskidt eller man komme til at få en streg af noget sort eller spildt noget kakao eller beskidt af jord eller noget fjerde, det er meget normalt at have en hvid jakke eller hvide bukser, andre farver som også er meget set i alperne er grøn, rød gul altså skarpe farver, hvor man tydeligt kan se hvis der kommer en plet eller en streg.

Sørg altid for at tjekke vaskeanvisningen

Det er vigtigt du vasker efter anvisningerne der står i din jakke eller dine bukser. Dette gælder selvfølgelig for alt outdoor tøj som du gerne vil holde i god stand.

Vi har altid hjemme hos mine forældre brugt Nikwax som er et kendt vaske mærke til outdoor tøj, jakker, bukser mm. Tøj med membraner skal altid vaskes med med gode vaske produkter og ikke bare det vaskepulver du plejer at bruge.

Produkter til at vaske i

Når du køber din jakke vil den være klar til brug og du vil ikke skulle vaske den. Dit skitøj skal ikke vaskes efter hver gang du har brugt det en uge, det behøves det slet ikke. Jo flere gange du vasker, jo sløvere bliver din membran.

Feldten Textile Wash

Nikwax Tech Wash

Feldten og Nikwas er de 2 kendte brands som de fleste her i Danmark bruger. Det er gode produkter og det giver dig helt sikker en god oplevelse og gør at dit skitøj er klar til brug igen. Det er vigtigt man ikke bruger vaskemidler der indeholder enzymer, da det ødelægger membranen.

nikwas removebg preview
feldten textile wash

Produkter til at imprægnere med

Imprægnering af skitøj gør man først efter tøjet har være brugt flere gange og tøjet er ”brugt” altså det vil sige at når man imprægnere så gør man det fordi membranen er ved at være sløv. Man vælger at gøre det hver 3. gang man bruger sit tøj.

Man imprægnere skitøj for at opretholde tøjets funktioner som vandtæt, åndbarhed og vandafvisende.

Feldten Wash-In Proof

Holmenkol Wash Proof

Nikwax TX-Direct

Felten og Nikwax er de mest kendte brands og det er de 2 mærker jeg tidligere har brugt. Det nyeste nye er at man kan få imprægnering som spray. Om man mener det er ligeså godt, det må jeg lade være op til dig selv og vurdere.

Produkter til at vaske i

Sørg for at du tjekker vaskeanvisninger inden du vasker noget af dit tøj. Sørg for at du bruger det rigtige vaskemiddel, det vil være træls at have købt en dunjakke til 1800kr og den bliver ødelagt af du vasker den i normalt vaskemiddel.

Denne artikel vil blive opdateret med resterende information.

Om Jesper

Ejer & founder af Skier.dk - Skier.dk startede grundet min store passion for skisporten. Min bedste oplevelse på snowboard må være i Tignes i 2019-2020 sæsonen, hvor der landede 70 cm sne på 2 dage. - Det vil glæde mig hvis du vil dele dine oplevelser på ski, under vores forum. Ses på pisten 🙂
Skiferie pakkeliste

træt af og glemme vigtige ting til skiferien?

Få den “ULTIMATIVE” og mest gennemførste pakkeliste.

Du kan altid afmelde dig igen.

Tidligere Artikel

Næste Artikel

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *