Vælg en side
on december 31, 2020

Hvad er X Games?

X Games er ekstrem sports svar på Champions League. X Games afholder turneringer for ski, snowboard, BMX, skateboarding, cross og snescooter. Det er alle de største navne inden for disse sportsgrene der deltager hver gang der bliver afholdt X Games.

Der er flere forskellige konkurrencer under X Games, der er fx Slopestyle, Big Air og SuperPipe. SlopeStyle fungere på den måde at de skal igennem en bane med rails, box og hop. Big Air fungerer på den måde at de tager 2 eller 3 hop hvor de skal lave noget så vildt som muligt og lande så perfekt som muligt for at score top point.

Inden for snowboarding er der også Big Air, Slopestyle, Superpipe, Street og sommetider Real Snow Street og Real Snow Backcountry.

Termer inden for x games

360º eller “3”: Skiløberen drejer en fuld 360º rotation.

540º eller “5”: skiløberen drejer 360º med yderligere 180º i skifterandingen.

720º eller “7”: Skiløberen drejer to fulde 360º-omdrejninger.

1080º eller “10”: Skiløberen drejer hele 360 °.

1260º eller “12: Skiløberen foretager tre fulde 360º-omdrejninger med yderligere 180º i kontakten.

1440º eller “14”: Skiløberen laver fire fulde 360º rotationer.

1880º eller “18”: Skiløberen foretager fem fulde 360º-omdrejninger.

Over 1880 º : En skiløber skal dreje 2016 grader eller mere (seks fulde omdrejninger). På tidspunktet for dette indlæg har der ikke været nogen registrerede landinger.

Er man til snescooter, så er det konkurrencerne Freestyle, Fart & Stil, Cross og Long Jump.

Ski, snowboard og snescooter bliver som regel afholdt samme weekend. Hvor der bliver afholdt kvalifikationer hvor man kvalificere sig til finalen. Der bliver afholdt konkurrencer for både mænd og kvinder. Det fede ved X-games er at der nærmest hvert år bliver lavet tricks som ikke er set før, fordi folk laver et lille twist på det.

X Games bliver holdt rundt i hele verden, men for det meste bliver det afholdt i Aspen i USA. Det har også været i Oslo. Det startede i 1995 i Stowe i USA, og allerede i 1998 testede de formatet af i Asien, hvor det blev Phuket. Det er i de senere år fra 2002 og fremefter blevet afholdt i Aspen hvert år. Også holder de ”pop-ups” rundt i Europa hvor det kan passe ind, blandt andet i Tignes i Frankrig har det også været.

Om Jesper

Ejer & founder af Skier.dk - Skier.dk startede grundet min store passion for skisporten. Min bedste oplevelse på snowboard må være i Tignes i 2019-2020 sæsonen, hvor der landede 70 cm sne på 2 dage. - Det vil glæde mig hvis du vil dele dine oplevelser på ski, under vores forum. Ses på pisten 🙂
Skiferie pakkeliste

træt af og glemme vigtige ting til skiferien?

Få den “ULTIMATIVE” og mest gennemførste pakkeliste.

Du kan altid afmelde dig igen.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *