Vælg en side
on januar 5, 2020

Opbevaring af ski og snowboard

Har man endelig købt sine egne ski eller et snowboard, så er det med at passe på det for at det fungere optimalt år efter år når man skal afsted.

Jeg har hørt flere gang hvor folk de har købt udstyr også har de opbevaret det forkert, så når de får fat i deres ski eller snowboard når de skal til og på skiferie, så får man sig en grim oplevelse, fordi hele kanten på ens ski eller snowboard er fyldt med rust.

Sæsonen er ved at være forbi og man er kommet hjem eller på vej hjem fra skiferien mens du læser med her. Du forlænger livet på dine ski og dit snowboard ved at behandle det ordentligt og ikke bare smide dine ski i taske når du tager hjem fra skisportssteder.

Gør dine ski og snowboard klar til offseason

Rust er det man tænker mest på når der er offseason, for at beskytter dig mod rust skal du sørge for at tørre din ski eller snowboard HELT af for sne og dråber, brug evt. en føntørre til at sikre dig at der ikke sidder noget inde i bindingerne.

Det er altid godt at få en voksbehandling af ens ski den sidste dag man er på skiferie, det er billigt på destinationen og de gør det hurtigt. Så kan ens ski stå sommeren over og trække lidt voks. Det beskytter dem mod fugt og støv.

Du kan evt. smøre dem ind i et god lag voks til offseason.

Slibning af kanterne

Du kan nemt mærke om kanterne er skarpe, kør tommeltotten ned over kanten for at mærke om den er skarp, er den ikke skal og kan du se noget rust, så kan du nemt vælge at få taget kanterne. Så står de skarpt vinteren over.

Beskyt dine bindinger på ski og snowboard

For dine ski er det vigtigt at din binding ikke sidder i spænd, det er vigtigt du løsner den. Det sikre at den holder dens kræft til at låse dine støvler ordentligt. Du kan evt. skrue fjederen lidt løs med en skruetrækker, evt. spørg i en ski butik om hvordan man gør hvis du er i tvivl. HUSK og spænd den igen inden du skal afsted.

Snowboardbindinger, sørg for at de er tørre. Brug gerne en føntørrer for at sikre de er helt tørre. Du kan evt. skrue dem af når sæsonen slutter også sørge for at passe på alle skruer og det hele. Sørg også for at dine bindinger er sat i lås, så de ikke hænger løst, det må gerne være spændt helt til.

Opbevaring sommeren over

Sørg for at de står i nogenlunde stuetemperatur for at sikre de ikke bliver fugtige og de står stabilt et sted. Når man køre hjem fra skiferien, så sørg igen for at de ligger stabilt og så de ikke kan blive våde ved der regner lidt i i tagboksen, er der sprænger en sodavand eller noget.

Så lige et lille ½bonustip – Dine støvler vil formentligt lufte en del efter en uge i alperne, mærket felten har lavet en sko deo som sørger for at fjerne lugten fra dine skistøvler. Den kan også bruges til alle andre sko, men sådan en vil jeg anbefale hvis man har sure tær. Og igen, sørg for at føntørre din støvler for at der ikke sidder noget fugt der kan give rust.

Om Jesper

Ejer & founder af Skier.dk - Skier.dk startede grundet min store passion for skisporten. Min bedste oplevelse på snowboard må være i Tignes i 2019-2020 sæsonen, hvor der landede 70 cm sne på 2 dage. - Det vil glæde mig hvis du vil dele dine oplevelser på ski, under vores forum. Ses på pisten 🙂
Skiferie pakkeliste

træt af og glemme vigtige ting til skiferien?

Få den “ULTIMATIVE” og mest gennemførste pakkeliste.

Du kan altid afmelde dig igen.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *