Vælg en side

Rygskjold til skisport

Hvorfor skal man have et godt rygskjold?

Den vigtigste grund er vel at passe på dig selv og din krop og din familie. Der sker mange uheld på ski og snowboard hvert år, man af det store ulykker sker oftes uden for pisten også kaldt offpist. Man kan være uheldig det kan ske hvor som helst på bjerget.

Professionel eller nybegynder, der er ingen forskel, er du prof kører du formenligt mere sikkert, men oftes meget hurtigere. Er du nybegynder, så er tekniken ikke super god, og derfor vil du formenligt vælte en del gange.

Så alle kan være involveret i et styrt, du kan også være uheldig at der er en der kører ind i med høj fart, hvilket vil sige du ikke selv kunne have gjort noget.

Efter min egen erfaring vil jeg sige at alle snowboardere skulle kører med snowboard, da alt andet er uforsvarligt.

Kør med rygskjold for dit eget helbred og for din familie og venner skyld. Investeringen kan meget hurtigt have tjent sig hjem, og jeg tror de fleste der har været i en skiulykke vil anbefale alle at bruge pengene på at købe et rygskjold for at passe på dem selv.

Salomon rygskjold removebg preview
salomon rygskojld børn 1 removebg preview

Hvordan vælger man det rigtige rygskjold?

Der er 2 ting man skal tænke over når man skal erhverve sig et rygskjold. Der findes 2 slags rygskjold, det første kalder vi det oldschool, det er de lidt ældre rygskjold hvor man har 1-2 hårde plader som sidder i rygskjoldet, de er ret så stive, men tager det store slag. Det andet kalder vi for newschool, det indeholder materiale der justere sig efter kroppen og varmen i kroppen, det giver en meget bedre komfort og mere bevægelses frihed. Newschool er en slags skum, der gør sådan at når man falder, så bliver det ”klemt” lidt sammen, for derefter at puste sig ud igen.

Funktioner du skal være opmærksom på

Åndbarheden er vigtig for hvordan din dag på pisten bliver, det kan betyde at du får en meget varm dag på pisten hvis ikke du vælger et rygskjold der har en god åndbarhed.

Fleksibiliteten er værd at tænke over, men de fleste er ret fleksible hvis du vælger et der koster fra 600 og op efter. Når man sidder og skal op med liften eller man sidder og får en kop kakao, så vil man gerne have sådan at man kan bevæge sig, det sammen når du skal ud i parken og lave onde tricks.

Størrelsen, det er vigtigt.  Er det for stort risikiere du at det sidder træls og ruschjer rundt på din ryg. Er det for lille, så vil du opleve det sidder alt for stramt eller sidder oppe i din nakke og at åndbarheden bliver dårligt. Vigtigst af alt er at du kan risikere det ikke beskytter dig ordenligt

Pasformen, får du ikke valgt den rigtige størrelse så får du heller ikke den rigtige pasform på dit rygskjold. Derfor er det også vigtigt hvis man har et barn der er i vokse alderen at man ikke køber det så det er for stort.

burton softshell back protector removebg preview
20320 removebg preview

Billigt eller dyrt rygskjold?

Dyrt rygskjold – Det du får når du køber et dyrt rygskjold er at det er meget flexibelt, det sidder godt på ryggen og det er nemt at justere man kan formenligt lyne det op også. Der virker som en vest du tager på uden på skiundertrøjen. Åndbarheden bliver god så kan komme af med svenden.

Billigt rygskjold – Du kan købe en godt rygskjold til omkring 5-700kr, du vil kunne tage det på som en vest uden noget under ærmerne og skjoldet i ryggen vil være lidt mere stivt end i de dyrer modeller. Det vil formenligt skulle lukkes med velcro.

Hvilket rygskjold skal man købe? – Der findes et hav af modeller og mange forskellige mærker og forskellige priser på rygskjold og derfor kan det være lidt en jungle. Vigtigst er dog at du får købt et.

Hvem laver gode Rygskold?

Anbefaling

Her hos skier.dk anbefaler vi at du køber et rygskjold for at passe godt på din ryg eller dit barns ryg. Mange vælger at kører uden da de ser det som en lidt dyr investering til skiferien. Men du minimerer chancen for at få rygskader der kan påvirke dig resten af livet.

Det giver en tryghed for dig selv og din familie, det genere dig ikke på pisten, der giver dig en frihed for hvis uheldet skulle være ude, så slår du dig slet ikke så meget som hvis du ikke havde det på.

    Sweet protection sort
    Cairn sort
    POC1
    Salomon sortt
    Rossignol normal