Skiferie Canada

Canada som skiferie destination

Man må bare sige det er nok de færreste danskere der har draget til Canada for at stå på ski, jeg tror ikke det er fordi folk undervurdere Canada som skisportsdisitnation. Men distancen for at stå på ski er simpelthen for stor og for dyr når muligheder for at få gode pister ikke er længere væk end Østrig og Frankrig.

Der er dog en 10-15 gode skisportssteder i Canada og der lander utroligt meget sne på nogen af destinationerne. Liftkørerne i Canada er heller ikke ret lange, det gør det muligt at komme til at stå meget på ski når man endelig er der.

Naturen i Canada er noget for sig selv og mange af stederne er man heller ikke langt fra andre natur områder som er utroligt flotte.

Men tager man til Canada, så tag 2 eller 3 uger for at få mest ud af den lange tur det tager som regel 1— 2 dage bare i rejse tid, og der er meget at opleve når man endelig er der.

canada 4355963 1280
maligne lake 2034288 1280

Et super godt Skiområde

Whistler / Blackcomb – Det er vel nok det område flest danskere tager til hvis de tager til Canada for at stå på ski eller snowboard, det er klar det bedste skisportssted i Canada. Liftsystemet er velfungerende om det hele er ret nyt. Snowminds har en del Danske skiinstruktører derovre.

Der er som i resten af Canada store muligheder for at kører offpist i lækker powder. Der er over 30 lifter og over 200 pistekilometer. Der kommer ca 10 meter sne i løbet af hele året.

Er man snowboarder, så er området helt units, både for erfarne snowboardere og nybegyndere. Der er offpist, parker, pipes, box hop mm. Der er alt hvad en snowboarder kan ønske sig, plus der er mange af dem der står på snowboard.

Har man tid når man ikke er på bjerget så har Whistler / blackcom også meget at byde på, der er utroligt mange butikker og restauranter, hvor det er muligt at få lækkert mad til gode priser. Det er muligt at komme på diverse klubber, barer og diskoteker.

Så skal man til Canada, så vil jeg klart anbefale alle at man tager til Whistler, der sker utroligt meget og området er stort nok til at man kan få 2-3 uger til at gå nemt. Derudover er det jo kåret til det bedste skisportssted i Nordamerika.

Et andet godt område

Lake Louise er et af de større områder i Canada som nævnt ovenfor ligger det sammen med andre skiområder og er i blandt området af Canadian Rocky Mountains. Der lander utroligt meget sne i løbet af en sæson der ovre, jeg har læst det er helt op til 15 meter i løbet af året.

Der er ca 100km pister Lake Louise.

Er man øvet ski løber, vil man klar til tage til Lake Louise for at stå på offpist, står man ikke offpist endnu, så vil jeg ikke anbefaler man tager til Canada faktisk. Da man vil få klart mere ud af bare at tage til Frankrig.

 

  ski lift 274766 1280
  revelstoke 86031 1280
  Heliskiing er muligt i Canada

  Har du altid gået med en drøm om at prøve Heliskiing, så er det jo lovligt i Canada, så har ud været på ski i mange år og vil prøve noget helt unit, så kan du komme med en helikopter op på en bjergtop og få en oplevelse du aldre glemmer.

  SKIOMRÅDER I CANADA

  Apex

  Apex er ligesom Silver Star og Big White lokaliseret i Okanagan Valley.

  Big white

  Big White er ligesom Apex og Silver Star lokaliseret i Okanagan Valley.

  Canada som Skidestination

  Læs mere omkring Canada som skiferiedestination.

  Cypress Mountain

  Cypress Mountain ligger ikke mere end 30 minutter fra Vancouver.

  Fernie

  Fernie området ligger i Rocky Mountians i området Elk Valley. 

  Kicking Horse

  Skiområdet ligger i 1190-2450 meters højde, hvor byen ligger i 1190 meters højde.

  Kimberley

  Der er noget for hele familien i området.

  Lake Louise

  Canada, store mængde puddersne hvert år.

  Marmot Basin / Jasper

  Jasper ligger omkring 5-10 km fra Marmot Basin ski resortet. 

  Month Washington

  I løbet af en sæson falder der 11-12 meter sne i området.

  Panorama

  Panorama ligger i 1160-2380 meters højde, der er omkring 130 pister.

  Revelstoke

  Revelstoke er en del af Rocky Mountains.

  Silver star

  I Silver Star ligger der ”Double Diamonds” som er 2 meget stejle sorte pister.

  Sun peaks

  140 pister i Sun Peaks at boltre sig på.

  Sunshine Village

  kør gratis med skibus fra de og til de 4 områder.

  Whistler / Blackcomb

  Der lander omkring de 10 meter sne på en sæson.