Vælg en side

Skistøvler

Når du har valgt at stå på ski på skiferien, så må man bare sige at skistøvlerne er det vigtigste, selvfølgelig kræver det er par ski før du kan kører. Men den store forskel ligger i om dine skistøvler passer dig som de skal. Derfor vil jeg give min tips til hvordan du får et par skistøvler der passer til dig og dine behov.

Hvorfor er den rigtige støvle så vigtig?

Når du går ud og prøver og kigger på en skistøvle, så glem farven og tænkt på funktionalitet og hvordan dit skiløb er i forhold til den støvle du kigger på. Du må heller ikke bare kigge på den billigste hvis det er den der lige er i din størrelse.

Det er vigtigt du finder et par støvler der har den perfekte hårdhed og kontrol og performance som du viser på pisten. Størrelsen og formen er vigtigt for at du føler der komfortabel i den i en hel uge, måske 2 eller er du heldig ja så en hel sæson.

ski 2123339 1280
fles

Hvilket flex?

Bred eller smal fod? – Det er noget hvor mange brænder fingerne og får købt noget de rutsjer rundt i eller noget der presser deres fod så de ikke får noget blod tilførsel dertil.

Hvad betyder flex? – Flex vil sige hvor stiv støvlen er, er man meget hård til at stå på ski og ligger mere ned end man står op, skal man op i noget 110+ i flex. Er men nygynder kan det være man skal starte i omkring 80 i flex.

Flex Rating Mænd

Begynder – Let øvet: 60-80 – Blød

Let øvet – Øvet: 85-100 – Medium

Øvet – Ekspert: 110-130 – Stiv

Race: 130+ – Meget stiv

Flex Rating Kvinder

Begynder – Let øvet: 50-60 – Blød

Let øvet – Øvet: 65-80 – Medium

Øvet – Ekspert: 85-100 – Stiv

Race: 110+ – Meget stiv

Billederne er lånt fra Evo.com.

Sokker, såler og farven

Valg af sokker – Jeg vil anbefale du ikke tager alt for tykke sokker, da de som regel bliver meget svedige. De kan godt virke varmere, men de skistøvler man køber nu til dags, har så meget isolering/skum at de nok skal holde dig varme.

ALDRIG brug 2 par sokker i et par skistøvler.

Såler til din skistøvler – Flere og flere vælger at få lavet såler der passer præcis til sine fødder. Det er nemmere end nogensinde før og koster ikke en formue. Du kan få det gjort i skibutikker eller i lokale sportsforretninger.

Dog anbefaler jeg at du vælger skibutikken for at få den rigtige vejledning omkring noget så vigtigt.

Du kan få er par såler lavet præcis til dig for omkring 500-600kr. Det giver dig en bedre pasform i støvlen og giver dig mere kontrol.

Passer farven – Som nævnt i starten af denne artikel, så skal du droppe alt om farven på dine skistøvler. Hvis de ikke passer til den jakke eller bukser du har købt, så er det altså bare mere vigtigt at de passer på din fod. Hvis de passer i farverne, så har du bare vundet i lotto.

Det er sjælendt man vinder i lotto, derfor skal du indfinde dig med at det ikke er sikkert at de lige passer i farven.

Det er trods alt vigtigt de passer dine behov og din fod og ikke dit tøj.

Lenz Products Unisex Set Lithium Pack Heated Sock removebg preview
head one open removebg preview

Køb af skistøvler

Er du typen der skal have det nyeste nye for ikke at ligne alle andre på pisten. Så skal du vente til omkring slut november start december hvor alle skibutikker får leveret de nye modeller. Prisen bliver så også som alt muligt andet, når en ny kollektion kommer så er prisen også ”ny”. Der betaler man den højeste pris for den nyeste teknologi.

Jeg anbefaler dog altid at man tager ud og kigger i oktober eller black Friday for at se om man ikke kan gøre en god handel, det gør jo at man kan bruge lidt flere penge på noget andet man evt mangler.

Der holdes også en masse outlets rundt omkring i Danmark hvor det er muligt at købe gode skistøvler til gode priser, her er det dog vigtigt at du prøver og får hjælpen, da det tit kan gå meget hurtigt her. Servicen falder grundet travlhed.

Kommer du i en skibutik mandag til torsdag kl 12.00, så er du ret sikker på at få en rigtig god service, hvor de har tid til at give den rigtig gode service.

Du kan købe lækre skistølver hos – Oneopensky.dk.

Vedligeholdelse og opbevaring af skistøvler

Vedligeholdelse af skistøvler – Når du har været ude at købe et par dyre skistøvler, så er det klar du skal passe ordenligt på dem os. Jeg var vand til at tage inderstøvlen ud, så de kunne tørre ordenligt. Jeg fandt så en støvletørrer, der bare ligges ned i støvlerne så giver den lidt varm luft og derfor tørrer de uden jeg kan rører en finger. Du kan anskaffe sådan en for omkring 199.-.

Opbevarelse af skistøvler – På alle mine skiferier har jeg haft støvletaske, det gør det nemt at transportere dem uden de tager nogen form for skader, det forvolder heller ikke noget på ski eller andre ting du har med på skiferien.

Husk altid at dine skistøvler ikke må være uspændte når de bare står, det gør at de løber fra hinanden, og de dermed bliver sværer at spænde.

Det er dog smart lige at lade dem være lukket i en af de yderste spænder.

Støvle varmer removebg preview
head kore 2 120 19 20 mens ski boots gd removebg preview

Billige støvler eller leje?

Billige skistøvler – Budgettet kan være lavt efter du har købt en skiferie til omkring 5000 kr. derfor forstår jeg også godt du gerne vil købe et par billigere skistøvler, da du nu bare skal have dig et par skistøvler.

Jeg anbefaler dig at gå ud flere steder og få en god service og få noget erfaring omkring skistøvler og ikke mindst få prøvet nogle forskellige.

Hvor finder du gode priser, det gør du som regel først på sæsonen i oktober eller slutningen af sæsonen i marts, hvor de skal af med det sidste inden der begynder en ny sæson igen i oktober.

Du kan købe gode skistøvler hos – Skatepro.dk, til fornuftige priser.

Leje af skistøvler – Er det første gang du skal afsted og ikke ved om du skal afsted igen, så lej en skistøvle på det skisportsted hvor du skal være og ikke lej dem inden du skal afsted. Grundet at når du er på skisportsstedet, så kan du nemlig hurtigt og nemt gå ned og bytte dem til et andet par, så du ved at du får en god første skiferie.

De fleste skirejsebureauer har som regel en aftale med den lokale skisportsbutik, så du typisk får lidt rabat på destinationen, det kan være en god ide at booke det hjemme fra.

Køb af brugte – køb eller leje skistøvler?

Køb af brugte skistøvler – vil tage et kig på DBA eller Facebook marketplace for at finde et par brugte skistøvler. Du kan sikkert nemt finde et par billigestøvler, men chance for det er de rigtige er meget lille. Derfor er det ikke den rigtige løsning. Og der er ikke så meget at sige om det, du skal ikke købe dine skistøvler brugte,

Køb eller leje skistøvler – Jeg anbefaler dig altid at hvis det er en af de første gange du skal afsted på skiferie, så lej et par, på det skisportssted hvor i skal være.

Køb et par hvis du ved at det ikke er sidste gang du skal afsted på skiferie. Så får du bare en bedre skiferie hver gang du skal afsted.

ski 2123339 1280

Hvem laver gode skistøvler?

Head sort
K2 ski sort
Salomon sortt
Atomic normal
Dalbello normal
Full tilt sort
Rossignol normal